Informatie

Op dit moment wordt er verder gewerkt aan deze pagina

Wat is de SuperHero KidsRun?

Op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023 vindt de vierde editie van de SuperHero KidsRun plaats in Haarlem.
De SuperHero KidsRun is een uniek sportevenement voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen kunnen, verkleed als hun favoriete superheld, een speciaal hindernisparcour uitrennen.
Nadat de kinderen de finishlijn passeren, gaan ze samen met hun groepje vijf verschillende superleuke sportactiviteiten af. Deze activiteiten worden georganiseerd door diverse (jongeren)organisaties.

Om zoveel mogelijk kinderen mee te laten doen en rekening te houden met mogelijke maatregelen delen we de dag onder in drie shifts: 8.20-11.00, 11.00-13.45, 14.00-16.30

 

Klik hier voor een impressie van de vorige jaren.

Wanneer vindt de SuperHero KidsRun plaats?

16 en 17 september 2023 

Waar vindt de SuperHero KidsRun plaats?

Hoe ziet het programma eruit per shift?

Wij nemen shift 8.20 – 11.00 als voorbeeld.

Vanaf 08.20 kunnen de jonge superhelden hun startbewijs en stempelkaart ophalen en zich melden bij de groepsbegeleider(s). (De ouders mogen daarna naar een speciaal oudervak in het midden van de atletiekbaan.)

 

Om 08.35 zijn alle groepjes met hun groepsbegeleider(s) compleet.

 

Om 08.45 starten wij met de warming-up van Dansschool T.W.O. Dance. De kinderen dansen met hun groepje alvast warm voor het spannende parcour naar de ‘Superhelden Wereld’.

 

Vanaf 09.00 starten de groepjes omstebeurt aan het parcours. Onderweg komen de kinderen hindernissen en ‘echte’ superhelden tegen.

Als het hele groepje gefinisht is (09.15) gaan de kinderen met een stempelkaart de Superhelden Wereld in. Samen met de begeleider(s) gaan de kinderen langs vijf Superkrachtvelden. (Verzorgd door o.a. Munki Motion, AV Haarlem en Unicef.)
Ouders kunnen drinken halen op het middenveld, picknicken en er is een Unicef kraampje. 

 

Tussen de Superkrachtvelden door is er ook een korte pauze en is er ruimte voor een hapje en een drankje. De begeleider(s) hebben voor elke deelnemer wat lekkers meegenomen. Als uw kind een allergie heeft, kunt u dit aangeven in het aanmeldformulier.

 

Als alle superkrachten (stempels) zijn behaald (10.40/10.45) brengen de begeleiders de kinderen bij het afhaalpunt in het midden van het veld. 

 

Om 11.00 zijn alle kinderen en ouders van het terrein af. Zo hebben alle ‘echte’ superhelden en de vrijwilligers even een pauze voordat de volgende groep kinderen komt.

Vrijwilligers

De SuperHero KidsRun word mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Deze zijn te herkennen aan een rood shirt met ‘superhero’ achterop.  

Ben jij een held en wil je ons helpen? Klik hier voor meer informatie.  Jij zorgt ervoor dat de jonge superhelden een súperleuke dag hebben!

Ouders/ verzorgers

Tijdens dit kinderevent mogen de ouders in het middenveld blijven. Op het middenveld kunnen ouders picknicken en eigen spullen, eten en drinken meenemen. Roken, alcoholische dranken en drugs etc. zijn niet toegestaan. Koffie, thee en limonade worden verzorgd bij de kraam van UNICEF.

 

Ouders mogen kijken bij de activiteiten, maar de activiteit niet verstoren. Bij elke activiteit staan dranghekken waar de ouders/verzorgers achter moeten blijven.  Luisteren naar de begeleiders bij activiteiten niet storen.

 

Let op: kinderen met een rode stip mogen niet op de foto. 

Activiteiten

Deelnemers: warming-up, kidsrun, 5 spelactiviteiten, afsluiting

Ouders: ganzenbord, koffie, thee en limonade bij UNICEF. Informatiekramen: UNICEF, Buurtgezinnen, Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Broertjes en zusjes: ganzenbord en limonade bij UNICEF

Vervoer

 Voor kinderen en ouders uit Haarlem-Schalkwijk een Haarlem-oost probeert de organisatie vervoer te regelen. Heb jij hier interesse in? Laat het ons weten of geef het aan in het inschrijfformulier.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor de SuperHero KidsRun 2023!